
– Født 1960 (Munkebo, Fyn)
– Uddannet sygeplejerske (1984)
– Autodidakt maler
– Adskillige kunstkurser ( Bl.a. Paddington Art School / Australien,
– Udstillet / udstiller på : Censurerede udstillinger
Vinder af Publikumsprisen -Hillerød Kunstdage / censureret udstilling (2011)
Udstiller også i eget Galleri i Middelfart ” Galleri LeArt” i.f.m. atelier
Fuldtids-udøvende kunstner siden 2011
Motiverne i Gitte Lea Andersens malerier afspejler indre ”lagrede” oplevelser eller perceptioner af levende væsener i form af mennesker, dyr eller udefinèrbare figurer med organiske streger/former.
Grænsen mellem figuration og abstraktion er flydende og let drømmende og kendetegnende for kunstnerens stil, er de bølgende og rytmiske bevægelser med en nedtonet kolorit.
Inspirationen kommer bl.a fra kunstnerens mange rejser og længerevarende ophold rundt omkring i verden, via hendes tidligere arbejde som sygeplejerske og en evig søgen efter ”hvem, hvorfra og hvorfor?
Det er skæbneportrætter, der indfanger mennesket, når det mindst føler sig iagttaget
Måske i modsætning til tidens ”se mig / selfie” – kulturen. Portrætterne kan derfor ofte udstråle ydmyghed, en vis melankoli og en indre tankevirksomhed eller bare refleksion over livet….
Andre typiske motiver som eksempelvis; krukker, blomster, stillebens mm. , har ligeledes samme tilgang i form af forgængelighed, patina og et foranderligt og levet liv.
Kunstanmelder ved Jyllandsposten og redaktør af Kunsavisen, Tom Jørgensen,
skriver i et udsnit af ”101-Kunstnere” (2014) om Gitte Lea Andersen :
”….Malerierne er meget stemningsbetonede. Diskrete og antydende påvirker de beskueren på en meget følelsesbetonet måde. Hendes beherskelse af farven viser hen til et maleri , som hverken er bombastisk eller påtrængende, men intimt og poetisk….”

55 år, – født og opvokset ved Limfjorden.
Bosiddende i Løgstør med atelier og eget galleri.Fuldtidskunstner, – oprindeligt uddannet klejnsmed og voksenunderviser.
Den kunstneriske rejse begyndte i 2012, med undervisningsforløb i Danmark og i udlandet.
Værkerne opstår ved en slags ”modellering” på lærredet med kanten af en malepind, hvor dybden og formen i motivet opstår tidligt i processen.Motiverne varierer fra et abstrakt udtryk til landskaber, hvor jeg er optaget af at skildre en stemning, vejret og et bestemt tidsrum.
Jeg nærer en fascination for naturens råhed, særlige æstetik og finder ofte mine motiver på vandreture.Livet er i naturen, sjælen er i oplevelsen……!

Konservator Erling Mørch forlod for nogle år siden faget som udstopper af fugle og pattedyr. I dag arbejder han som kunstner og udstiller fugle i stål
En albatros i svævende glid hen over markerne ved Kollerup Gods og en glente i elegant og velafbalanceret flugt med godsets bevoksede mergelgrave i baggrunden.Fuglene er lavet i cortenstål og gengivet i naturlig størrelse og har man ikke tidligere stået overfor en albatros eller en dansk havørn vil man givetvis gribes af de enorme vingespænd.Det er dog ikke alene størrelsen på de store fugle, der også omfatter traner og en flok bramgæs på træk, som fasinerer.
Kunstnerens fornemmelse for fuglenes bevægelse og ikke mindst evne til at gengive bevægelse vidner om stor indsigt i fuglenes anatomi og bevægelse.
For selv om fuglene er fremstillet i rusten og svejset stål, er det det lykkes at gengive arternes karakteristika som slående at der i øjeblikke kan virke som var de lavet i fjer.For to år siden afviklede Erling Mørch dog sit firma og lagde faget bag sig. Erling Mørchs efterfølgere er idag en del af konservatorfirmaet Nordjysk Trofæmontering, der arbejder videre med udstopning af dyr i traditionel forstand.

Bosiddende i Ry i Midtjylland, og har mand og 3 drenge, der alle er søde til at hjælpe med at bære sten hjem, når vi er på tur.Er 51 år og startede stenhuggeriet i 2000 ved at deltage i et weekendkursus. Siden har jeg hugget alene i haven, deltaget i hold på Vestermølle i Skanderborg og er nu i en gruppe af stenhuggere og skulptører i Skjørring.
Selve processen at formgive sten og lave overfladen, så den får det rigtige udtryk.Forskel i nuancer, fra de blankpolerede til de rå eller stok-huggede overflader, giver stenen særpræg og dybde. Der er sjovt at finde en sten og give den et andet og unikt udseende.Alle sten er forskellige, det er mine skulpturer også!Jeg kan godt lide at arbejde med abstrakte former, eller former, der får tankerne i en retning, uden direkte at ligne noget bestemt.

Den anerkendte lokale kunstner, Erik Muff Reinert fra Helgenæs, udstiller i februar og marts i Lyngparken i Knebel. Erik Muff Reinert er i øjeblikket optaget af begrebet ”bevægelse”. Specielt den menneskelige bevægelse.
Selv beskriver han det således: Figurerne bevæger sig mod noget eller fra noget. Altså et tilvalg eller et fravalg.
På den måde er publikum med i selve historien om maleriet. Jeg synes, det er spændende at fange energien og male den. Den smitter og kan være bydende, og vi vil jo ofte gerne have en handling eller en mening med motivet.
Erik Muff Reinert arbejder klassisk på en samtidsmåde, som han formulerer det, og har stor respekt for håndværket og jobbet som kunstner.
Han håber, at lyset og bevægelserne i malerierne kan inspirere beskueren til selv at digte videre på en historie.
ABOUT THE ARTIST
Erik M. Reinert, born 1967, is a danish based, expressive painter.
He works with the relationship between nature and culture in his art.
He was represented at KE19
There is an element of suspense and action in his art. The paintings suggest a story or narrative. We sense his enthusiasm for light and movement.
Statement :Basically, I paint my relationship with nature and culture, my love of energy by virtue of light,
color and movement.
At best the paintings should speak for themselves. However I also enjoy the dialog with the viewer.
I accept that nature is bigger than little me, the paintings are up to the viewer to think or experience a story or narrative.
I enjoy the colors where I live, on the beach, in the garden and the forest. Often there can be some fun dynamics between different actors in the paintings.Currently I work with plastic, and the colors plastic reflect, as a comment and as a counterpoint to nature. Specifically, it’s a yellow raincoat.I hope my enthusiasm for the light and the promise of something further… as movement can do, can become an inspiration and joy.

Createur og Provokateur.
Jeg er født og opvokset i Danmarks have, Svendborg. Min kunstneriske åre gjorde, at jeg blev optaget på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst i København under Otto Frello. Jeg har igennem årene virket som Art Director og illustrator for Lademanns Forlag, Illum, Ecco, Danfoss, Siemens og Bestsellers.
Igennem hele mit voksne liv har jeg sideløbende dyrket min frie kunstneriske side. Jeg er medlem af LandArt gruppen AZUR og kunstner gruppen Den Nordiske Gruppe. I dag sidder jeg i bestyrelserne i Flensborg Fjord Kultur og Kunstforening, Kunstpunkt i Augustenborg, samt i udvalget for påske udstillingerne på Als og som formand for KunstVærket, De Sønderjyske Kunstværkstæder i Augustenborg.
I mine illustrationer og malerier arbejder jeg helt frit, jeg er som sagt opvokset i en blomsterhave, jeg prøver at fange skønhed og glæde. Jeg er inspireret fra de caribiske, mexikanske og musiske miljøer, og samtidig det masse samfund vi bevæger os i, “popcorn”. Den keramiske pasion startede op i 2020.

JEG ELSKER AT LEGE MED LER
Mine skulpturer har udgangspunkt i min interesse for mennesker og dyr i alle afskygninger.
Jeg elsker at betragte mennesker på gaden, i bussen og i byen. Figurerne er modelleret efter levende modeller. Hver model har sin egen historie. Modellerne er nøgne – men jeg giver dem ofte tøj på – inspireret af mennesker jeg har set på gaden eller på film eller i tegneserier jeg har læst. Jeg kan godt lide at lege med dynamikken og humoren i samspillet mellem mennesker og dyr.
Dyrene bliver modelleret efter levende dyr i København Sydhavnen. Her er både lamaer, heste, høns og får.
De fleste af mine skulpturer er modelleret i groft ler. Det giver figurerne en struktur som revnet, råt ler der lige er gravet op af jorden. Strukturen er fremhævet ved hjælp af oxyder, der lægger sig som mørke skygger i fordybningerne
UDDANNELSER / KURSER
Jeg har gået 4 år på Danmarks Design Skole – fra 1991-1995.
Efterfølgende har jeg taget uddannelse som mediegrafiker og arbejdet 12 år som illustrator og grafiker i en stor organisation.
Sideløbende har jeg modelleret efter levende modeller – både dyr og mennesker og har ca. 25 års erfaring med det.

Det er fortrinsvis raku brændte skulpturer og skåle jeg arbejder med.
Brændingen foregår i en udendørs ovn, med efterfølgende reduktion i savsmuld.
Denne teknik har sin oprindelse i Japan.
Min interesse for form og farver, har ført mig til at arbejde med keramik, som har fyldt min hverdag gennem 30 år. Jeg arbejder med hånddrejede og modellerede skåle og skulpturer, som jeg raku brænder.
Ved at føre naturen sammen med mit medie, tilføre jeg det rustikke som gør at det færdige produkt fremstår mere interessant.
Min grund indsigt har jeg fået ved kurser hos pottemager, skulptører, keramiker og billedkunstnere.

Tom Jørgensen har skrevet følgende om Annettes malerier:
Annette er naturligvis ikke den eneste kunstner hvor naturen spiller en dominerende rolle , men hun har et så varieret formsprog, hvad angår synsvinkel, stoflighed, temperament, lysstyrke og farveholdning, at hun skiller sig ud.
For at starte med synsvinklen skifter Annette Balsgaard mellem at skildre et panoramisk blik på landskabet og et, hvor hun går helt på motivet. Fjorde, strande og klipper afløses af malerier, hvor der zoomes helt tæt på naturen.
I nogle billeder aner man figurative elementer: træer, strømmende vand og vegetation, mens naturen i de abstrakte malerier bliver tolket intuitivt i stedet for topografisk nøjagtigt.
Hvad angår stoflighed og temperament, finder man billeder, hvor det er stilheden, som hersker. Rolige, nærmest meditative billeder malet med nænsomhed med brede transparente farvelag afløses af buldrende ekspressive malerier, hvor der virkelig er knald på med tyk fed farve og voldsomme penselstrøg. Er de to typer yderpunkter i temperament, opererer Annette Balsgaard også med billeder, hvor man finder såvel rolige pauser som mere iltre passager. Lyset og mørket ses i et rigt nuanceret spil med hinanden.
Med et så rigt spektrum af følelser og udtryk opnår Annette Balsgaard en meget stor spændvidde i sit maleri. Ved at have et så stort repertoire af naturindtryk, får hun hele paletten med og opnår sit eget unikke udtryk.
Med sikker sans for farverne, med et følsomt blik på naturen og landskabet og med en trang til at give malerisk lods og bare kaste sig vildt og ekspressivt ud i det, er Annette Balsgaard en originalt arbejdende landskabskunstner. En kunstner med både følsomhed, temperament og talent. Af Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten, redaktør af Kunstavisen

Judith Kok har været Glaskunstner igennem mange år.
Sammen med Glas vaser, fade laver Judith gerne store fantasifulde skulpturere af råglas, der gerne spiller sammen med flotte træfund fra stranden, hvilket gør hendes Glaskunst til noget helt specielt.

Renate Volkland
At turde noget nyt – gengive oplevelser Renate Volkland er født i Hamborg, og i dag bor jeg i Kaltenkirchen i Slesvig-Holsten. Der driver jeg mit atelier og galleri som freelance kunstner. Jeg startede med den gamle teknik med tempera-maling for 30 år siden. Jeg blev uddannet i Hamburg privatakademi Röper Hof Wolfgang Giertz, Station i Detmold, lektor Pavel Richter, Kunstakademi Soussa Schweiz.
Intensive lektioner og arbejdsrelaterede studier i maleri/tegning/skulptur i forskellige kunstnerstudier og værksteder. Ved et tilfælde kom jeg forbi et savværk for 2 år siden. Jeg kom i snak med Holzmüller, og han viste mig sine vidunderlige ædle træsorter, fra indisk kirsebær til fransk gummitræ. Ædelt rodtræ. Det var en symbiose mellem farver og former.
En ny idé blev født. I mit studie tænkte jeg på, hvordan jeg kan få det vidunderlige element træ til at holde evigt og bearbejde det i billeder. Mine malerier er bearbejdet på gesso træplade på grund af tyngden. Herefter får billedet en dobbelt belægning.
Materialet er opløsningsmiddelfrit og ikke-gulnende. Nu har jeg forarbejdet følgende træ: eg (eg), palisander (palisander) og havtorn (tindved).
Tysk:
Neues wagen – Erfahrungen reproduzieren Renate Volkland wurde in Hamburg geboren, heute lebe ich in Kaltenkirchen in Schleswig-Holstein. Dort betreibe ich als freischaffender Künstler mein Atelier und meine Galerie. Ich habe vor 30 Jahren mit der alten Technik der Temperamalerei begonnen. Ausgebildet wurde ich an der Hamburger Privatakademie Röper Hof Wolfgang Giertz, Station in Detmold, außerordentlicher Professor Pavel Richter, Kunstakademie Soussa Schweiz.
Intensiver Unterricht und berufsbegleitendes Studium in Malerei / Zeichnung / Bildhauerei in verschiedenen Künstlerstudien und Werkstätten. Durch Zufall bin ich vor 2 Jahren auf ein Sägewerk gestoßen. Ich habe mit Holzmüller gesprochen und er hat mir seine wunderbaren Edelhölzer gezeigt, von der indischen Kirsche bis zum französischen Kautschukholz. Edler Wurzelbaum. Es war eine Symbiose zwischen Farben und Formen.
Eine neue Idee war geboren. In meinem Arbeitszimmer habe ich darüber nachgedacht, wie ich das wunderbare Element Holz für die Ewigkeit erhalten und zu Bildern verarbeiten kann. Meine Bilder werden aufgrund des Gewichts auf Gesso-Holzplatte verarbeitet. Dann bekommt das Bild eine doppelte Beschichtung. Das Material ist lösemittelfrei und vergilbungsfrei. Nun habe ich folgende Hölzer verarbeitet: Eiche (Eiche), Palisander (Rosenholz) und Sanddorn (Sanddorn).